Työpajat

Lokaali käynnistyy perjantain työpajoilla! Luvassa mielenkiintoisia aiheita:

AAMUPÄIVÄ

Klo 10–12 Älykäs kylätoiminta – tulevaisuuden megatrendit ja hiljaiset signaalit.

Alustus teemaan & aamupäivän juonto – Sami Tantarimäki, Älykkäät kylät -työryhmän pj, Marianne Selkäinaho, maaseutuylitarkastaja, MMM

·         Maaseutu on Suomen digitalisaation draiveri – Minna Jaakkola, viestintä- ja markkinointipäällikkö, Netplaza Oy: Luulitko, että maaseutu on digitalisaation jarrumies? Maaseudun resurssitarpeet ja digitalisaation edellyttämä yhteistyökyky luovat Suomen innovatiivisimpia digiratkaisuja, mutta miksi emme ole kuulleet niistä? Viestintä- ja markkinointipäällikkö, digitalisti ja maaseudun puolustaja Minna Jaakkola kertoo, millaisena hän näkee maaseudun roolin Suomen digikehityksessä. Tervolainen Minna Jaakkola tunnetaan mm. Käsikirja tulevaisuuden kuntien digitalisaatioon -kirjan toisena kirjoittajana.

·         Harvaan asutun maaseudun älykkäät valmennus-, neuvonta- ja koulutuspalvelut – Veli-Matti Karppinen, toiminnanjohtaja, Kainuun Nuotta ry


·         Liikenne osana älykästä kylää – Heli Siirilä, projektipäällikkö, Levón-instituutti, Vaasan yliopisto: Liikkuminen ja kuljetukset vaikuttavat keskeisesti palvelujen saavutettavuuteen ja yritysten toimintaedellytyksiin. Liikenne on muutoksessa monin tavoin ja digitaalisuuden lisääntyminen on yksi osa sitä. Siksi älykkään kylän kannattaa kiinnostua liikkumisen kehittämisestä osana palveluidensa kehittämistä. Valtakunnallisen Maaseudun kuljetusten ja liikkumisen digiboksi -viestintähankkeen projektipäällikkö Heli Siirilä kertoo, miten liikenteen muutosta kannattaa hyödyntää maaseudulla.

·         Älykkäät kylät – Kyläkoulun kekseliäät ratkaisut innostavat uuteen ajatteluun  – Timo Vattulainen, aluerehtori, Lieksan kaupunki & Suvi Pesonen, Suomen Lähikoulut ry

·         Älykkäät ratkaisut tukevat lasten ja nuorten kasvua ja aitoja kokemuksia – Sampo Juhajoki, kehityspäällikkö, Suomen 4H-liitto: 4H-harrastuksessa metsäsalapoliisi seikkailee virtuaalimetsässä, osaava nuori ansaitsee digitaalisia osaamismerkkejä ja nuori yrittäjä verkostoituu Business labin some-workshopissa. Suomen 4H-liiton kehityspäällikkö Sampo Juhajoki luo katsauksen älykkäisiin ratkaisuihin osana 4H-harrastusta.

Klo 12–13 lounas sotilaskodissa

ILTAPÄIVÄN PAJA 13-n. 16

·         Digitaalisuus 
Miten edistämme maaseudun uusia palveluratkaisuja, työmahdollisuuksia, kehitämme asukkaiden digitaitoja ja rakennamme kestävää yhteiskuntaa? Mitä paikasta irtautuminen mahdollistaa?

·         Kumppanuudella hyvinvointia

Miten kumppanuus ja älykkyys lyövät kättä? Miten näillä konstein tuotetaan ja turvataan palveluita, osaamista, työtä ja hyvinvointia?

·         Liikenne ja kuljetukset

Miten liikenteen muutosta ja digitaalisuuden lisääntymistä kannattaa hyödyntää kylillä ja maaseudulla?

·         Kyläkoulun kekseliäät ratkaisut

Miten kekseliäisyys löytyy ja näkyy, mitä innostus tuo tullessaan? Kuinka osallistavalla budjetoinnilla ja lapsibudjetoinnilla rakentuisi lapsiystävällinen maaseutu?

·         Nuoret elinympäristönsä kehittäjinä

Miten älykkäät ratkaisut tukevat lasten ja nuorten kasvua ja aitoja kokemuksia?  Miten nuoret ovat mukana elinympäristön ja arjen sujuvuuden suunnittelussa.

Ilmoittaudu mukaan Lokaaliin TÄSSÄ LINKISSÄ